over de hechte band

Eigenaar van de hechte band is Rachel Verweij. Zij  is van oorsprong milieusocioloog.  Als moeder had ze goede ervaringen met het dragen van haar kinderen. Ze ondervond echter dat er in winkels niet altijd de beste adviezen werden gegeven en dat ook lang niet alle typen babydragers te verkrijgen waren. Ze wilde haar goede ervaringen en haar kennis delen met nieuwe ouders.

Inmiddels heeft ze al tien jaar een eigen praktijk als draagdoekconsulent. Daarnaast schrijft ze als journalist artikelen over onder andere hechting. Ze begeleidt niet alleen ouders, ze geeft ook workshops aan kraamverzorgenden en lactatiekundigen zodat zij hun cliënten beter kunnen adviseren. Ze is gecertificeerd draagdoekconsulente, lid van de vereniging van draagdoekconsulenten en opgeleid bij de Trageschule Dresden 

Daarnaast is ze initiatiefnemer en voorzitter van Vereniging het Ouderschap, een vereniging die de belangen van (aanstaande) ouders behartigt. Rachel heeft een zoon van 13 en twee dochters van 10 en 1 jaar.

1 reactie Add your own

  • 1. Astrid van Moorsel  |  13 mei 2012 om 18:33

    Beste Rachel,

    Afgelopen donderdag ben ik bij je geweest en uiteindelijk voor een draagzak gekozen. We hebben het meteen in de avond ingezet en een geweldig resultaat. Ze viel vrij snel in slaap en in de periode dat ze in de avond normaal huilt heeft ze anderhalf uur geslapen. En ook ik heb ervan genoten, er is niets lekkerder dan je eigen dochter zo dicht tegen je aan te hebben.

    Nogmaals bedankt,

    Astrid

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed